Nyheter

Eriks fönsterputs breddar sitt tjänsteerbjudande

Eriks fönsterputs breddar sitt tjänsteerbjudande

Genom ett samgående med ett av Sveriges ledande takbehandlingsföretag breddar Eriks fönsterputs sitt tjänsteerbjudande och lägger grunden för nya möjligheter och fortsatt hög tillväxt. Tillsammans bildar bolagen en koncern med två starka varumärken, som kompletterar varandra väl inom husvårdstjänster främst till privatpersoner med möjlighet till ROT- och RUT avdrag.

Eriks fönsterputs startade 1997 och har visionen Alla har rätt till rena fönster! Bolaget erbjuder idag fönsterputstjänster i främst södra och västra Sverige till över 27 000 abonnenter.

Takteam grundades 2014 i Kalmar med idén att erbjuda en effektiv takbehandling som ökar livslängden och kvalitén på taken, vilket är mer ekonomiskt, miljövänligt och hållbart. Bolaget är idag verksamt i främst sydvästra och östra Sverige.

Tillsammans har de båda bolagen 14 depåer vars geografiska placering kompletterar varandra väl och därmed lägger en god grund för fortsatt geografisk tillväxt. Båda företagen riktar sig idag främst mot privatpersoner men samgåendet öppnar också upp för nya möjligheter att attrahera såväl företag som bostadsrättsföreningar.

”Tjänster inom ROT och RUT är fortsatt starkt efterfrågat. Det finns en spännande marknadspotential att för bolagen erbjuda fler tjänster på en större geografisk marknad. Båda verksamheterna är väldigt välskötta och värderingsstyrda vilket skapar en fin plattform för en framgångsrik tillväxtresa tillsammans”, säger Åsa Keller styrelseordförande för den nybildade koncernen.

Både Eriks fönsterputs och Takteam har etablerat ledande positioner med starka varumärken på privatmarknaden baserat på erfarenhet, kunskap, effektiv logistik och digitaliserade arbetsrutiner. Bolagen delar även värderingar med fokus på professionalitet, kvalitet och hög kundservice.

” Genom åren har vi ofta fått frågan från våra kunder om vi inte erbjuder fler tjänster än fönsterputs och vi tycker naturligtvis att det är jättekul att äntligen kunna ta detta steg och bredda vårt tjänsteerbjudande tillsammans med Takteam. För våra anställda betyder detta också större möjligheter till lärande och utveckling internt vilket är något som alltid varit viktigt för oss på Eriks.”, säger Daniel Telford delägare i Eriks fönsterputs.

Koncernens bolag har sina huvudkontor i Höganäs respektive Kalmar med runt 140 medarbetare och anställer löpande för att tillgodose den ökande efterfrågan. Halmstadbolaget Pamica går också in som delägare och kommer bidra till att Bolagen fortsätter att utvecklas och förbättra kunderbjudandet ytterligare.

 

För mer information, kontakta:
Daniel Telford,  tel 070-938 06 00, e-post daniel.telford@eriksfonsterputs.se
Åsa Keller, tel 070-673 54 50‬, e-post asa.keller.wannem@gmail.com 

 

Vi söker dataanalytiker

Vi söker dataanalytiker

Eriks fönsterputs är inne i ett expansivt skede, har höga ambitioner och nu är det dags att förstärka organisationen med en teknik- och SQL-älskande dataanalytiker med placering på huvudkontoret i Höganäs.

Som analytiker på Eriks Fönsterputs spelar du en viktig roll i att driva vår fortsatta expansion. Genom analys av alltifrån logistik, kundnöjdhet och försäljning kommer du hjälpa oss att hitta nya affärsmöjligheter i såväl befintliga som nya marknader. Till rollen hör också förståelse och viss administration av bolagets olika applikationer och databaser som du på grund av din tekniska läggning kommer att lära dig snabbt.

Som företag är vi dynamiska och snabba att fatta beslut. Vi tycker om att samarbeta och lösa problem i grupp och utmanar ständigt nuvarande tillvägagångsätt. Vårt sätt att utveckla vårt företag har gjort oss till marknadsledande och gett oss utmärkelser som såväl Gasellföretag som Årets Företagare.

Vi är datadrivna i vårt beslutsfattande och har länge sett värdet i att tillfullo kontrollera och äga såväl vår data som affärssystem. Genom långsiktigt fokus och investeringar i digitalisering, ligger vi idag i framkant inom området och söker en driven individ som vill vara med och vässa vår

Du kommer i huvudsak att arbeta i ett tekniskt team om 2 personer där ni växelverkar och stöttar varandra i att ge användarna en tillvaro där de enkelt kan arbeta och ta rätt beslut grundat på fantastiska rapportunderlag.

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att:

  • Du är analytisk och tekniskt skicklig men värdesätter även mänskliga interaktioner
  • Du inser vikten av att ha roligt på arbetsplatsen och tycker det är kul med affärer
  • Du använder dina djupa kunskaper av SQL för att skapa förståelse och dra slutsatser från komplexa data för att visualisera och lösa affärsutmaningar
  • Du älskar att visualisera data genom olika verktyg för att öka förståelse hos mindre tekniska medarbetare
  • Du är nyfiken, villig att testa nya tillvägagångsätt och är en riktigt bra problemlösare
  • Du behärskar affärsmässig svenska i tal och skrift
  • Du brinner för ditt område och vill ha möjligheten att vidareutvecklas

Ansökan

Du är välkommen att skicka in din ansökan på denna länk
Om du har frågor innan ansökan går det bra att skicka e-post till Adrian Wallenholm, adrian.wallenholm@eriksfonsterputs.se
Vi har ambitionen att ha tillsatt tjänsten senast den 15 april 2021

Om företaget

Eriks fönsterputs har varit verksamma sedan 1997 och finns i ca 70 kommuner i södra och västra Sverige. Vi är marknadsledande på fönsterputsning åt privatpersoner och vår vision är att alla har rätt till rena fönster.

Vi söker fönsterputsare

Vi söker fönsterputsare

Eriks fönsterputs växer så det knakar och söker nu både ERFARNA och OERFARNA fönsterputsare för anställning i Hässleholm, Höganäs, Lomma, Varberg och Göteborg.

För att trivas hos Eriks fönsterputs skall du vilja sträva mot ständiga förbättringar, vara serviceinriktad då vi har kunden i fokus, INTE vara höjdrädd då jobbet innebär mycket arbete på stege samt tycka om att jobba ute året om. Det är också krav på B-körkort för manuell växellåda.

Vill du ha ett utomhusarbete och möjlighet till en bra inkomst när du blivit varm i kläderna? Saknar du utbildning, men vet med dig att du passar utmärkt på beskrivningen ovan och kan göra ett väldigt bra jobb? Vi utbildar dig och erbjuder provanställning enligt kollektivavtal.

Företaget har varit verksamt sedan 1997 och finns i ca 70 kommuner i södra och västra Sverige. Vi är marknadsledande på fönsterputsning åt privatpersoner och vår vision är att alla har rätt till rena fönster.

Låter det intressant? Skicka din ansökan via mailen nedan redan idag!

[/vc_column_text]

Frågor om tjänsten besvaras av Marcus Mathiasson, kontakt via e-post marcus.mathiasson@eriksfonsterputs.se

Skicka ansökan till jobba@eriksfonsterputs.se eller använd formuläret nedan. 

Vi tar inte emot telefonsamtal vid rekrytering.

Uppgifter

Vi söker produktionsansvarig

Vi söker produktionsansvarig

Arbeta hos oss!

Eriks fönsterputs fortsätter att expandera  och söker nu en Produktionsansvarig för region Väst baserad i Göteborg.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av ledarskap och är en skicklig och tydlig ledare. Du är självgående, prestigelös, tar stort ansvar och visar engagemang i det du gör.

Läs mer och ansök via Qarat:  www.qarat.se/jobs/1062498-produktionsansvarig

Medarbetare till kundservice (Tillsatt)

Medarbetare till kundservice (Tillsatt)

Arbeta hos oss!

Eriks fönsterputs är inne i ett expansivt skede, har höga ambitioner och nu är det återigen dags att förstärka organisationen med en kundservicemedarbetare med placering på huvudkontoret i Höganäs.

Tjänsten passar dig som lockas av att arbeta med förstklassig kundservice med fokus på kundnöjdhet, merförsäljning och winback via telefon, chatt, mail och sociala medier.

Vanligt förekommande ärende är allt från beställningar, fakturafrågor, schemafrågor, ändringar och reklamationer som hanteras professionellt, enkelt och personligt för att tillgodose våra kunders behov och skapa värde för båda parter.

Utöver att du får möjligheten att arbeta med en spännande tjänst i ett framtidsföretag med stark tillväxt så erbjuds du friskvårdsbidrag och fast lön enligt gällande kollektivavtal. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Höganäs med ett inledande arbete hemifrån efter introduktion pga rådande pandemi.

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att du:

– Är självgående, prestigelös, tar stort ansvar och visar engagemang i det du gör.
– Är en naturlig relationsskapare som har förmågan att anpassa kommunikationsstil och språk till mottagaren.
– Har erfarenhet inom service.
– Motiveras av att arbeta mot mål, vilka du når genom din prestigelöshet och ditt engagemang.
– Behärskar svenska flytande, i såväl tal som skrift.
– Har god datorvana.

Om verksamheten

Eriks fönsterputs grundades 1997 och är idag Sveriges största leverantör av utvändig fönsterputs i abonnemangsform till villaägare. Våra 26 500 kunder bor i Skåne, Halland samt västra delar av Småland och Västra Götaland.
För närvarande är vi 90 anställda, varav 75 är fönsterputsare på heltid. Alla anställda har givetvis kollektivavtal.
Eriks arbetsmiljöarbete ligger i framkant precis som vår digitala utveckling.

Ansökan

Välkommen att ansöka tjänsten via formuläret nedan, alternativt via mail till jobba@eriksfonsterputs.se med bifogat CV och personligt brev.

Frågor om tjänsten besvaras av Filip Andersson via mail.

Sista ansökningsdag, 2021-02-05.

Vi tar inte emot telefonsamtal vid rekrytering.

Uppgifter

Ny ledning i snabbväxande Eriks fönsterputs

Ny ledning i snabbväxande Eriks fönsterputs

Från litet lokalt företag till 26 000 abonnenter i 60 kommuner. Nu får snabbväxande Eriks fönsterputs ny ledning – med uppdraget att fortsätta öka omsättning och geografisk spridning. Åsa Keller blir ny styrelseordförande och Kristoffer Johansson ny VD.

– De senaste två åren har vi utökat vår kundbas med 50 procent. Det ställer högre krav på organisationen som helhet. Eriks fönsterputs är i grund och botten ett entreprenöriellt företag, men vi behöver också öka erfarenheten och kompetensen i ledningen utifrån den resan som vi är mitt uppe i och det som komma skall, säger Daniel Telford, huvudägare i Eriks fönsterputs.

Företaget grundades 1997 och har sitt huvudkontor i Höganäs. Idén har sedan dess varit att putsa fönster åt villaägare till ett rimligt pris, genom abonnemang. Eriks fönsterputs har idag ett 90-tal anställda som putsar fönster i över 60 kommuner i Skåne, Halland, Blekinge, Kronobergs län, Göteborg och d lar av Västra Götalands län. 2019 var omsättningen 65 miljoner kronor och målet framåt är att det ska dubbleras på fem år.

Åsa Keller tillträder som ny styrelseordförande för Eriks fönsterputs. Hon har en lång bakgrund inom olika tjänstebranscher såsom facility management och besöksnäringen, men främst i hemservicebranschen där hon bland annat var VD och byggde upp HomeMaid som ett rikstäckande bolag.

– RUT-branschen ligger mig extra varmt om hjärtat då jag själv har drivit bolag i många år på en relativt okänd marknad. Jag arbetade i flera år aktivt för RUT-avdragets införande, för att skapa eftertraktade tjänster och framgångsrika företag med professionella medarbetare. Nu ser jag fram emot att engagera mig i Eriks fönsterputs, som är ett mycket välskött bolag med fin potential att växa vidare och fortsätta sin framgångssaga, säger Åsa Keller.

Kristoffer Johansson är ny VD för Eriks fönsterputs. Han efterträder Torbjörn Malmqvist som istället fått ansvaret för logistiken i företaget. Kristoffer Johansson kommer ursprungligen från Ängelholm och har under 13 år arbetat med EF (Educational First) i Schweiz, senast i rollen som Vice President of Operations.

– ­Jag är övertygad om att hela branschen för hushållsnära tjänster går en väldigt ljus framtid till mötes. På Eriks har man under de senaste åren arbetat hårt med att bygga upp affärssystem och processer som möjliggör snabb expansion och jag är väldigt glad för möjligheten att bygga vidare på den fantastiska grund som redan har lagts. Vår målsättning är att alltid vara nära våra kunder och det ställer större krav på företaget vad gäller allt från rekrytering till styrning och produktionsplanering, säger Kristoffer Johansson.

För mer information, kontakta:
Daniel Telford, huvudägare, tel 070-938 06 00, e-post daniel.telford@eriksfonsterputs.se
Åsa Keller, styrelseordförande, tel 070-673 54 50‬, e-post asa.keller@eriksfonsterputs.se
Kristoffer Johansson, VD, tel 070-749 01 77, e-post kristoffer.johansson@eriksfonsterputs.se

Daniel Telford, huvudägare
Daniel Telford, huvudägare
Åsa Keller, Styrelseordförande
Åsa Keller, styrelseordförande
Kristoffer Johansson, VD
Kristoffer Johansson, VD
Så putsar du fönster – utan ränder

Så putsar du fönster – utan ränder

En skvätt diskmedel i vattnet, rätt teknik och några få redskap. Det behöver inte vara svårt att putsa sina fönster och släppa in solen. Och det utan fula ränder på glaset. Så här gör du – steg för steg.

Elisabeth Jakobsson hade inte putsat många fönster tidigare. Nu är hon fullfjädrat proffs hos Eriks fönsterputs.

 

–Att lära sig putstekniken går ganska snabbt. Det som tar tid är att få upp tempot, säger Elisabeth Jakobsson.

 

För ett halvår sedan började hon som professionell fönsterputsare hos Eriks fönsterputs. Här lär hon ut sina enkla knep för att få skinande rutor, de fungerar även för den som är mindre van.

 

Det här behöver du:

-En hink vatten med lite diskmedel i

-En pälssvabb

-En fönsterskrapa med gummi av god kvalitet

-En mjuk och luddfri trasa

1.Vattnet

Häll upp ljummet vatten i en hink, och tillsätt diskmedel så det skummar lite.

Det är ingen fara om vattnet kallnar. Det är tvärtom bra på sommaren när fönstret är varmt för då dunstar vätskan inte bort så snabbt.

2.Pälssvabben

Doppa svabben i vattnet så den blir ordentligt våt och låt den glida över hela rutan så smutsen löses upp. Fågelskit till exempel kan sitta hårt, men det brukar gå bort om man gnider lite extra med svabben på fläcken.

3.Torka

Torka torrt i överkanten på fönstret så det inte rinner.

4.Fönsterskrapan

Nu ska det gå snabbt så vattnet på rutan inte hinner torka. Ta fönsterskrapan och börja uppe i ena hörnet, vrid handleden och svep den i en rörelse tvärs över fönstret och sen uppifrån och ner med några centimeters överlappning – utan att släppa!

Hemligheten – för att slippa de retliga ränderna – är att inte släppa skrapan utan fullfölja hela putsningen i ett svep. Lite som när man skriver skrivstil!

Och du ska inte trycka skrapan hårt mot fönstret, håll bara lätt, för det mesta av jobbet har du redan gjort med pälssvabben.

5.Torka igen

Ta trasan igen och torka alla kanter, avsluta i nederkanten på fönstret.

Var noga med att även rengöra och torka av fönsterbleck och bågar, det gör ett mycket renare och snyggare intryck.

Artikel producerad av Bonnier News

 

Vill du ha hjälp med fönsterputsningen – boka abonnemang här.

Eriks fönsterputs söker fönsterputsare!

Eriks fönsterputs söker fönsterputsare!

Arbeta hos oss!

Eriks fönsterputs växer så det knakar och söker nu både ERFARNA och oerfarna fönsterputsare för anställning i Höganäs, Lomma, Varberg och Göteborg.

För att trivas hos Eriks fönsterputs skall du vilja sträva mot ständiga förbättringar, vara serviceinriktad då vi har kunden i fokus, INTE vara höjdrädd då jobbet innebär mycket arbete på stege samt tycka om att jobba ute året om. Det är också krav på B-körkort för manuell växellåda.

Vill du ha ett utomhusarbete och möjlighet till en bra inkomst när du blivit varm i kläderna? Saknar du utbildning, men vet med dig att du passar utmärkt på beskrivningen ovan och kan göra ett väldigt bra jobb? Vi utbildar dig och erbjuder provanställning enligt kollektivavtal.

Företaget har varit verksamt i 22 år och finns i 57 kommuner i södra och västra Sverige. Vi är marknadsledande på fönsterputsning åt privatpersoner och vår vision är att alla har rätt till rena fönster.

Låter det intressant? Skicka din ansökan via mailen nedan redan idag!

Frågor om tjänsten besvaras av Marcus Mathiasson, kontakt via mail.

jobba@eriksfonsterputs.se

Eriks fönsterputs söker Produktions- och logistikchef

Eriks fönsterputs söker Produktions- och logistikchef

Arbeta hos oss!

Eriks fönsterputs fortsätter att expandera  och söker nu en Produktions- och Logistikchef till kontoret i Höganäs!

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av ledarskap och är en skicklig och tydlig ledare. Du är självgående, prestigelös, tar stort ansvar och visar engagemang i det du gör.

Läs mer och ansök via Dreamwork:  https://www.dreamwork.se/jobb/produktionschef-logistikchef

 Jobba på Sveriges coolaste fönsterputsföretag!