Ny ledning i snabbväxande Eriks fönsterputs

Från litet lokalt företag till 26 000 abonnenter i 60 kommuner. Nu får snabbväxande Eriks fönsterputs ny ledning – med uppdraget att fortsätta öka omsättning och geografisk spridning. Åsa Keller blir ny styrelseordförande och Kristoffer Johansson ny VD.

– De senaste två åren har vi utökat vår kundbas med 50 procent. Det ställer högre krav på organisationen som helhet. Eriks fönsterputs är i grund och botten ett entreprenöriellt företag, men vi behöver också öka erfarenheten och kompetensen i ledningen utifrån den resan som vi är mitt uppe i och det som komma skall, säger Daniel Telford, huvudägare i Eriks fönsterputs.

Företaget grundades 1997 och har sitt huvudkontor i Höganäs. Idén har sedan dess varit att putsa fönster åt villaägare till ett rimligt pris, genom abonnemang. Eriks fönsterputs har idag ett 90-tal anställda som putsar fönster i över 60 kommuner i Skåne, Halland, Blekinge, Kronobergs län, Göteborg och d lar av Västra Götalands län. 2019 var omsättningen 65 miljoner kronor och målet framåt är att det ska dubbleras på fem år.

Åsa Keller tillträder som ny styrelseordförande för Eriks fönsterputs. Hon har en lång bakgrund inom olika tjänstebranscher såsom facility management och besöksnäringen, men främst i hemservicebranschen där hon bland annat var VD och byggde upp HomeMaid som ett rikstäckande bolag.

– RUT-branschen ligger mig extra varmt om hjärtat då jag själv har drivit bolag i många år på en relativt okänd marknad. Jag arbetade i flera år aktivt för RUT-avdragets införande, för att skapa eftertraktade tjänster och framgångsrika företag med professionella medarbetare. Nu ser jag fram emot att engagera mig i Eriks fönsterputs, som är ett mycket välskött bolag med fin potential att växa vidare och fortsätta sin framgångssaga, säger Åsa Keller.

Kristoffer Johansson är ny VD för Eriks fönsterputs. Han efterträder Torbjörn Malmqvist som istället fått ansvaret för logistiken i företaget. Kristoffer Johansson kommer ursprungligen från Ängelholm och har under 13 år arbetat med EF (Educational First) i Schweiz, senast i rollen som Vice President of Operations.

– ­Jag är övertygad om att hela branschen för hushållsnära tjänster går en väldigt ljus framtid till mötes. På Eriks har man under de senaste åren arbetat hårt med att bygga upp affärssystem och processer som möjliggör snabb expansion och jag är väldigt glad för möjligheten att bygga vidare på den fantastiska grund som redan har lagts. Vår målsättning är att alltid vara nära våra kunder och det ställer större krav på företaget vad gäller allt från rekrytering till styrning och produktionsplanering, säger Kristoffer Johansson.

För mer information, kontakta: Daniel Telford, huvudägare, tel 070-938 06 00, e-post daniel.telford@eriksfonsterputs.se
Åsa Keller, styrelseordförande, tel 070-673 54 50‬, e-post asa.keller@eriksfonsterputs.se
Kristoffer Johansson, VD, tel 070-749 01 77, e-post kristoffer.johansson@eriksfonsterputs.se

Daniel Telford, huvudägare
Åsa Keller, styrelseordförande
Kristoffer Johansson, VD

Vill du ha hjälp med fönsterputsningen?