RUT

Fönsterputs och rutavdrag

Du kan få göra avdrag från din skatt för arbetskostnaden när du anlitar någon för reparation, underhåll samt ombyggnad och tillbyggnad (rot). Du kan också göra avdrag för hushållsnära tjänster (där fönsterputs ingår), inklusive flyttjänster, reparation och underhåll av vitvaror och IT-utrustning (rut). Material och resekostnader ger däremot inte rätt till rotavdrag eller rutavdrag.

Sedan 1 januari 2021 är taket för rutavdraget 75 000 kronor per person och år. Rotavdraget kvarstår med max 50 000 kronor per person och år. Sammanlagt kan en privatperson få 75 000 kronor i rotavdrag och rutavdrag per år.

I praktiken innebär det att du får 50% avdrag av arbetskostnaden direkt på din faktura. Detta ombesörjer Eriks fönsterputs och är inget som du som kund behöver tänka på. Du kommer efter inbetalning av faktura att få ett meddelande från Skatteverket att du har utnyttjat rutavdrag.

Har ni frågor är ni naturligtvis välkomna att höra av er till oss på 0771-42 42 42, så ska vi försöka svara. Eller ring direkt till Skatteverket 0771-567 667.

Mer information om vilka regler som gäller kan också läsas hos Skatteverket genom att klicka på denna länk.