4 saker att tänka på när du väljer fönsterputsare

Guide: Hur du hittar den bästa fönsterputsaren för ditt behov

Putsa fönster själv eller anlita ett fönsterputsföretag? Allt fler anlitar fönsterputsare – det är bekvämt och du får själv tid för andra saker, däremot finns det en del att tänka på innan du väljer vem du ska anlita. Med den här checklistan kan du lita på att du får rena fönster, men också någon som tar ansvar så att du kan känna dig trygg hela vägen.

Bildtext: Jonas är en av våra proffsiga fönsterputsare som hjälper våra kunder att ha rena och fina fönster året om.

Att komma hem till rena fönster är en skön känsla, men att välja vem som ska putsa dina fönster kan vara svårare. Utbudet av företag som erbjuder fönsterputsning är stort. Därför kan det vara bra att fundera på vad du vill få ut av putsningen. Både utifrån dina behov – men också så du vet att det är ett schysst företag som du anlitar.

1. Abonnemanget

Alla vill att det ska vara enkelt att beställa en tjänst, och möjligt att anpassa den efter sina egna behov.

Företag har olika upplägg. Hos Eriks fönsterputs kan du beställa fönsterputs vid ett tillfälle, antingen utvändigt eller både in- och utvändigt eller utvändigt på abonnemang vilket är vår absolut mest förekommande tjänst. Med ett obundet abonnemang för utvändig fönsterputsning var 6:e till 7:e vecka får du rena fönster året om, och du får ett sms när arbetet är utfört. Du kan själv göra ändringar och tillval, bland annat i en mobilapp eller på Mina sidor. Här kan du till exempel välja ett upplägg där du får bottenvåningen putsad varje gång, övervåningen varannan och uterummet utvändigt på sommarhalvåret. Du kan även inkludera uterummet invändigt i ditt abonnemang, eller beställa vid behov.

Hos Eriks fönsterputs finns också en kundservice dit du alltid kan vända dig till via mejl, chatt eller telefon. För att spara papper och transporter så betalar du med e-faktura, enkelt och bekvämt, men om du vill kan du få fakturan hem med post.

2. Kompetent och utbildad personal

Det finns få utbildade fönsterputsare på marknaden, därför måste utbildning i de flesta fall ske internt. Att bli fullärd fönsterputsare tar flera månader, rent tekniskt, att sedan kunna kombinera det med effektivitet utan att ge avkall på noggrannheten tar ännu längre tid. 

En yrkeskunnig fönsterputsare har också fått utbildning i arbetsmiljö och säkerhet eftersom det kan vara ett riskfyllt arbete med klättring på stege. Skulle en olycka vara framme så är även våra fönsterputsare utbildade i hjärt- och lungräddning (HLR).

Arbetet för såväl fönsterputsare som kundservice innebär mycket kundkontakter och då är det bra om det, som hos Eriks fönsterputs, finns en policy och utbildning kring kundbemötande.

3. Din trygghet

Det ska kännas tryggt att släppa in hantverkare i ditt hem och din trädgård så det bör inte råda några tvivel om vilka de är och deras avsikter. Därför är det bra om fönsterputsarna känns igen på exempelvis enhetliga kläder och bilar med logotyp så att alla kan se vilket företag de kommer ifrån.

På Eriks fönsterputs är alla utrustade med ID06-legitimation. Det är ett system som är uppbyggt för att öka säkerheten på arbetsplatser och försvåra svartarbete och ekonomisk brottslighet.

För dig som kund är det en trygghet om du vet att arbetsgivaren är noga med vilka de anställer och begär att alla som söker jobb lämnar utdrag från belastningsregistret. Hos Eriks fönsterputs har samtliga anställda också skrivit på ett sekretess- och lojalitetsavtal som innebär att de inte får dela med sig av exempelvis kundinformation eller händelser som de tagit del av ute hos sina kunder.

4. Bra arbetsmiljö ger bra leverans

Förvänta dig inte att företaget du tänker anlita har kollektivavtal med försäkringar, pensionsavtal och trygghet – och att det finns ett kontinuerligt och strukturerat arbetsmiljöarbete. Det kan tyckas som en självklarhet vilket det tyvärr inte alltid är. Professionella fönsterputsare som har goda arbetsvillkor, rättvisa löner och riktiga anställningar med möjlighet att arbeta heltid trivs bättre. Det ger i sin tur bättre förutsättningar för att arbetet ska bli väl utfört.

Upptäck fler artiklar och nyheter

Vill du ha hjälp med fönsterputsningen?