Invändig fönsterputsning – en vardagslyx som gör skillnad

Att anlita en fönsterputsare är en vardagslyx som blir allt vanligare. Vi vet att det ibland kan vara svårt att få tiden att räcka till, och inget glädjer oss mer än att få möjligheten att hjälpa våra kunder med fönsterputsningen. I denna artikel kommer vi att ge dig våra bästa tips när det kommer till invändig putsning och som även kan underlätta för dig som hellre vill putsa dina fönster själv.

Vår absolut vanligaste tjänst är utvändig fönsterputsning på abonnemang och många väljer att komplettera sin utvändiga fönsterputsning med en invändig putsning ett par gånger om året. Invändig putsning fungerar i grunden precis på samma sätt som en utvändig, men det finns några saker att tänka lite extra på.

Vi rekommenderar invändig putsning minst två gånger om året. Insidan utsätts inte för samma påfrestningar som utsidan, dock finns det andra aspekter som gör att insidan blir smutsig. Oavsett hur städat huset är, så kommer damm och smuts lägga sig på fönstren efter en tid, vilket i sin tur leder till en något mer grumlig utsikt. Barnfamiljer och de som har husdjur väljer ofta att putsa fönstren invändigt mer än två gånger per år eftersom det kan finnas små hand- eller nosavtryck på insidan av fönstret.

Vid delbara fönster är det en god idé att även putsa mellan fönstren i samband med den invändiga putsningen. Det gör ofta stor skillnad på resultatet eftersom smutsen samlas mellan glasen.

Säkerheten är a och o. Det är alltid viktigt att se över så att fönstren går att komma åt på ett säkert sätt. Om det finns fasta fönster kan förlängningsskaft vara bra redskap att använda för att undvika riskfyllda situationer.

För att underlätta putsningen och minimera risken för skador, se till att inga föremål hindrar åtkomsten. Gardiner bör dras åt sidan och eventuella mattor flyttas för att undvika droppmärken.

Efter putsningen behöver kanterna runt fönstret torkas av för att undvika att vattnet rinner ner på fönstret och lämnar tråkiga ränder. Ett tips är att även torka runt hela fönsterkarmen innan vi kommer för ett extra rent resultat.

Invändig fönsterputsning är mer än bara en rengöringstjänst: det är en investering i ditt hem och ditt välbefinnande. Rena fönster bidrar inte bara till ett vackrare hem utan förbättrar även din utsikt, vilket skapar en känsla av öppenhet och ljus. Att regelbundet anlita professionell hjälp för denna uppgift frigör din tid och ger dig möjligheten att njuta av livets små lyxmoment. Välj att göra fönsterputsning till en del av städrutinen och upplev hur denna enkla handling kan lyfta både ditt hem och din sinnesstämning.


Upptäck fler artiklar om fönsterputs


Vill du ha hjälp med fönsterputsningen?